Personen- en familierecht

voor de Ondernemer | Particulier

Ouderlijk gezag

De advocaten van Elmers Hueting staan u bij ten aanzien van al uw vragen omtrent gezag. 

Als u niet getrouwd bent en u regelt niets na de geboorte van uw kind, dan heeft de moeder het ouderlijk gezag. Als u wilt dat de vader ook ouderlijk gezag krijgt of u wilt juist dat één van de gezaghebbende ouders dit gezag verliest, dan moet dit verzocht worden bij de rechtbank. 

In de situatie dat u een kind krijgt tijdens een huwelijk, blijft het gezamenlijk gezag ook na de echtscheiding in stand. Als u dit wilt voorkomen, dan is een verzoekschrift naar de rechtbank nodig. 

Wilt u laten registeren wie het gezag over uw kind krijgt in het geval dat u en uw partner komen te overlijden, dan moet u een aanvraag indienen bij de rechtbank. 

U kunt ook in de situatie terechtkomen dat het verlies van het ouderlijk gezag u boven het hoofd hangt en u dit wilt voorkomen.

Niet alleen bij de bovenstaande gevallen, maar ook in alle andere kwesties omtrent gezag, staan onze gespecialiseerde advocaten u graag bij. Wij kunnen voor u de verzoeken/aanvragen indienen en tevens kunnen wij de eventuele procedures voor u voeren.

Bent u op zoek naar meer informatie?

Terugbelverzoek